Etter forrige ukes kunngjøring fra statsminister, Boris Johnson, solgte Ticketmaster UK ut flere av sommerens festivaler. Igjen ser billettkjøperne optimistisk på fremtiden. Boris Johnson presenterte sitt «veikart» ut av koronapandemien og sa at restriksjonene ville bli opphevet i flere runder. Håpet er at alle sosiale restriksjoner vil være utfaset til 21. juni. Billettkjøpere i Storbritannia tok ham virkelig på ordet, og fra et salgsperspektiv ser vi et overveldende positivt bilde.

Noen fantastiske eksempler etter Boris Johnsons kunngjøring:

  • 16 ganger flere billetter er solgt denne uken sammenlignet med uken før i Storbritannia.
  • Antall besøkende til ticketmaster.co.uk har økt med 600%.
  • Konverteringsfrekvensen er tredoblet.
  • Festivalene Creamfields og Reading solgte ut billettene sine med en gang!

Billettkjøpere ser optimistisk på fremtiden!

De fleste billettene (77%) som selges denne uken, er til arrangementer som finner sted i løpet av de neste 6 månedene. For bare en uke siden bestilte flertallet billettene sine til arrangementer som er 1 år eller lengre frem i tid. Det er med andre ord en betydelig endring i hvor optimistisk billettkjøperen ser på fremtiden.

Siden våren 2020 har vi kontinuerlig gjennomført en online-undersøkelse som måler forbrukerens tilbøyelighet til å kjøpe billetter og delta på et arrangement i nær fremtid.

I undersøkelsen har billettkjøpere svart – på en skala fra 1 til 10 – hvor sannsynlig det ville være for dem å kjøpe billett til et arrangement som skjer i løpet av de neste 6 månedene. Denne uken svarte mer enn 50% av fansen «10» sammenlignet med en tredjedel forrige uke.

Undersøkelsen viser også at dobbelt så mange planlegger å delta i flere arrangementer enn de gjorde før pandemien.

På spørsmål om hva de vil bruke pengene på når pandemien er over, har live-arrangementer nå blitt hovedvalget foran reiser, restaurantbesøk osv.

Dette gir oss fornyet optimisme for Norge! For bare noen dager siden solgte den nystartede feelgood-festivalen Elvebris ut alle sine festivalpass umiddelbart! Les mer om dette her.