Lurer du på hvordan streame fra en arena eller festival? Flere arenaer og festivaler ser nå ut til å streame direkte fra arenaer og andre steder. Shane Grieve er direktør for et et produksjonsselskap av Live-arrangementer som heter Rogue City Pro og har jobbet med mange TV-produksjoner og streaming-oppsett i sin tid. Vi spurte han om han hadde noen bransjetips. Dette er det han hadde å si:

  1. Jeg vil si at den første tingen å vurdere er innholdet. Planlegg det godt og tenk på design; hva du vil si og hvordan.
  2. Undersøk kanalene der du skal vise streamen din, og be om hjelp fra partnere og sponsorer for å promotere arrangementet. 
  3. Teknisk sett må du sørge for at lokalet / stedet har robust intetnettforbindelse, helst en dedikert forbindelse. 
  4. Tenk på streamen din som en kvalitetsproduksjon. Belysning og lyd skal samsvare med den høye standarden du forventer fra live-showet ditt, ellers kan du risikere at folk skrur av innen 30 sekunder.
  5. Lyd- og lysdesignerne bør være involvert fra begynnelsen. Dette er folket som kan hjelpe streamen din til å bli best mulig, og det kommer alle til gode. 
  6. Noe ekstra belysning kan være nødvendig for å fremheve forestillinger for sendingen.
  7. Jeg syns at sammen med live-lydfeeden er det bra å ha mikrofoner som samler «ambient» publikum lyder. Dette hjelper virkelig for å få den ekte Live-følelsen hjemme i stua.
  8. Kvalitetssendinger, gjort bra, kan da åpne for fremtidige inntektsstrømmer.

Har du spørsmål om streaming eller billettering? Ta kontakt med oss på salg@ticketmaster.no