Opplev en trygg teateropplevelse på Oslo Nye i Høst. Den 9. september var tiden inne for en annerledes teaterpremiere for «Den 25.timen» på Centralteatret. Stykket er av Per Olov Enquist, en av Sveriges største forfattere noensinne og spilles i hele september og oktober. I forbindelse med dette spurte vi teatersjef Kim Bjarke om premieren, og hva publikum kan forvente seg når de besøker Oslo Nye i høst. «Det er fantastisk å endelig kunne avholde teaterpremièrer igjen. Publikumsantallet er begrenset, og med det nye smittevernregimet blir teateropplevelsen annerledes enn tidligere. Jeg tror publikum savner live teater, og tilbakemeldingene fra publikum er gode. De føler seg trygge og opplever at det å være sammen i teatersalongen er bra. Det gleder oss stort!» sier teatersjef Kim Bjarke.

«Det er fantastisk å endelig kunne avholde teaterpremierer igjen.»

Teatersjef, Kim Bjarke

I høst kan du se en rekke andre forestillinger i tillegg til Den 25 Timen, her er noen utvalgte:

Snøfall

Snøfall 13. november – 19. desember på Hovedscenen, Oslo Nye. Snøfall har i løpet av kort tid rukket å bli en varm juletradisjon for store og små! Opplev den fantastiske historien om foreldreløse Selma, som skriver et brev til julenissen, og på magisk vis ender opp i nisseriket Snøfall. Historien fenger og berører, og er en perfekt oppladning til årets julefeiring.

Snøfall

2010 Lollywood

2010 Lollywood 28. november – 19. desember på Centralteatret. I Statsteatrets niende forestilling ønskes vi velkommen til vår egen samtid. Og denne gangen har Statsteatret lagt ut på en lang reise i håp om å få øye på oss selv. Vi følger et norsk filmselskap i sine bestrebelser på å lage en thriller av internasjonalt kaliber. Med i det mangslungne teamet finner vi også de norske skuespillerbrødrene Shahid og Jamshed Kahn. Filmteamet kjemper mot klokken, kreditorer, korrupsjon og konspirasjoner, samt ublide møter med løver og tigre, strømbrudd, magesjau og våpen på avveie. Vil filmen noensinne bli ferdig? Velkommen til en fundamental reise i skyggen av mangotrærne.

1980 – Aker Brygge

1980 – Aker Brygge 21. november – 17. desember på Centralteatret. STATSTEATRET tar deg med til 80-tallet og til sangen om det frie marked. Vi tar deg tilbake til tiåret der lønnsomhet, emisjon, korrupsjon, innsidehandel og «milking the cow» ble en del av vokabularet. Tiåret da off-white ble en farge, og vi alle ble Poco Loco. Vi møter brødrene Wilhelm og William, og følger deres eventyrlige ferd gjennom børs, bank og boligspekulasjon. Ikke minst skal vi følge brødrenes kulinariske reise fra fiskepinner hos mor, til møtet med kinesisk, indisk, vietnamesisk og japansk kokkekunst i 80-tallets Oslo.

Se alle høstens forestillinger på Oslo Nye her

Les om konserthøsten på Rockefeller her