I år tar Julius foredraget ut av Leiligheten og inn på by:Larm-konferansen på Vulkan. Tema for årets foredrag er ingen overraskelse; Live er livet vol. 3.

Live er livet vol. 3

Presenteres av Julius Bjørneboe, Ticketmaster

Som leder av Client Development avdelingen i Ticketmaster Norge har Julius Bjørneboe jobbet tett med norsk live-bransje i over 10 år. I september kommer han til by:Larm-konferansen for å gi oss et innblikk i billettsalg, trender og tendenser basert på ferske tall fra Ticketmaster’s årlige publikumsundersøkelse. Denne undersøkelsen kombinert med Ticketmaster’s kjøpsdata kommer til å fortelle oss en god del om hva vi kan forvente det neste året. Hva tenker egentlig det norske publikummet om live nå og fremover?

Andre godbiter å få med seg fra årets fagprogram

Q&A med Rune Lem

Live Nation-sjefen Rune Lem har gitt det norske publikummet store konsertopplevelser gjennom 50 år, og vi gleder oss til å ønske ham velkommen og takke ham av med en egen Q&A på årets by:Larm. Dette blir en prat for historiebøkene! 

Rune Lem har i over 50 år vært en sentral skikkelse i norsk musikkliv og har ikke bare sørget for at hundretusener av nordmenn har fått oppleve det beste av internasjonale artister spille live her hjemme i Norge – han skal også ha æren for at konsertbransjen i Norge er så betydningsfull og profesjonell som den er i dag! Tidligere i år mottok han Kongens fortjenstmedalje for sin særlige innsats.  

Det norske livemarkedet – statusprat!

Det norske livemarkedet er i dag mer aktivt enn noen gang, men det er også preget av uforutsigbart billettsalg, økte kostnader, konkurranse og konsolidering. Hvordan preger disse faktorene kulturaktørene? Hvordan har dette betydning for programmeringen og tilgangen på publikum? Og hvordan må arrangørene jobbe annerledes i et samfunn preget av konflikter, ustabil økonomi og stadig strengere krav og forventninger?

Norske Kulturarrangører innleder samtalen med en presentasjon av fersk arrangørstatistikk, etterfulgt av en panelsamtale om status i livemarkedet.  

I panelet sitter Joël Schwalenstocker (FKP Scorpio Norge), Vasil Gjuroski (Tromsø World), Marie Furseth (Kulturkontoret/Utkant) og Synnøve Sandnes (Momentium). Moderator er daglig leder i Norske Kulturarrangører, Siri Haugan Holden

Money for nothing – en røverhistorie

Presenteres av GramArt

Dagens Næringsliv publiserte i vår en omfattende gravesak om musikkbransjehaien Gerry Helders. De siste årene har han tjent millioner på andres musikkrettigheter, som han har utnyttet uten gyldige avtaler. Hvem er Helders? Hvordan kunne dette skje? Hva skal vi gjøre for å hindre slik kriminalitet?

Fremtidsutsiktene til arrangør-Norge

Sjefanalytiker i Virke spår fremtiden

  • Vi har blitt rikere, og har fått rikere liv. Kultur og opplevelser har blitt viet en økende andel av en stadig voksende lommebok. Hva er utsiktene for lommebøkene til norske publikummere?
  • Det er trangt om plassen (i hvert fall blant arrangørene). Den økte etterspørselen fra publikum har bare blitt overgått av økningen i nye festivaler. Hvor finner vi balansen?
  • Vil de engang komme, neste sommer? Våre prognoser for publikums- og inntektsutvikling for konsert- og festivalmarkedet.
  • (Encore) Digitale dilemmaer. Hva skjer når vår uslokkelige tørst etter musikkopplevelser møter en utømmelig kilde av digitale produksjoner? (Og kan vi reddes av digitale crew?)