Ticketmaster lanserer Resale, en løsning for videresalg av billetter. Den nye Resale-løsningen åpner for billettsalg direkte mellom brukere på Ticketmaster.no. – Vi håper dette struper markedet for svindel og overprisede svartebørsbilletter.

Salg av billetter på svartebørs har til tross for bedre reguleringer fra myndighetene vært et stort problem lenge. Svindelen forsterket seg under koronapandemien, da utsolgte arrangementer ble utsatt og mange endte opp med å kjøpe både falske og ulovlig dyre billetter.

– Som selskap er vi opptatt av at publikum skal kunne kjøpe trygge billetter. Vi håper dette struper markedet for svindel og overprisede svartebørsbilletter. Nå håper vi at både arrangørene og publikum tar dette i bruk, slik at vi kan legge svartebørsmarkedet i Norge dødt en gang for alle, sier Kristian Seljeset, daglig leder i Ticketmaster Norge.

Fornøyde arrangører

Gjennom høsten har Ticketmaster sammen med utvalgte arrangører testet Resale-løsningen på enkelte arrangementer. En av de som har testet den nye løsningen er arrangøren Martin Gundersen på Brygga Kultursal i Halden. Han forklarer at det kun har kommet positive tilbakemeldinger på løsningen.

– Vi åpnet for videresalg på Trygve Skaug & Henning Kvitnes i september. Dette var et arrangement som ble raskt utsolgt, og det var naturlig at det kunne komme billetter på svartebørsen som følge av det. Her ble det videresolgt flere billetter gjennom Ticketmaster Resale, sier han.

Gundersen synes det er bra at de som arrangør nå kan slippe alle utfordringene som svartebørssalget har ført med seg.

– Det er ingenting som er verre enn å fortelle noen som har gledet seg til å dra på konsert med sitt store idol at billetten de har kjøpt er falsk, poengterer han.

Unngår falske billetter

Problemet for de som kjøpte billetter andre steder enn hos billettleverandøren var at de umulig kunne vite om billetten de kjøpte var ekte eller om den var solgt til flere.

– Når arrangøren aktiverer Resale på arrangementet vil billetten kunne selges fra én Ticketmaster-bruker til en annen. Det er Ticketmaster som vil håndtere transaksjonen. Salgssummen vil i henhold til norsk lov bare kunne settes til det man selv kjøpte den for eller lavere, sier Seljeset i Ticketmaster.

Han forteller at billettene som videreselges vil selges sammen med de originale billettene på arrangementssiden hos Ticketmaster. Det vil ikke koste noe for den som vil selge billetten, men den som kjøper betaler en billettavgift på transaksjonen.

– Når eierskapet etter transaksjonen overføres til den som har kjøpt billetten, vil det genereres en ny QR-kode. Dermed vil selgerens billett ikke lenger kunne brukes. Dette gjør at man helt trygg på at den billetten man har kjøpt er ekte, og man trenger ikke bekymre seg for å bli stoppet i døren på vei inn.

Håper arrangørene og publikum omfavner løsningen

Seljeset håper nå arrangørene og publikum i Norge omfavner løsningen, slik at Ticketmaster Resale raskt blir tilgjengelig på de fleste arrangementene sånn at færre blir svindlet.

– Når det nå blir trygt å omsette kjøpte billetter på lovlig måte, vil det bli lettere for publikum å kaste seg rundt og dra på de arrangementene de ønsker. Det vil også gagne arrangører og artister, sier han og legger til:

– Nordmenn elsker kultur, og nå fremover er det massevis av arrangementer som vil ha god utnytte av denne løsningen. Når arrangørene og publikum tar dette i bruk, struper vi billettsvindel og svartebørsmarkedet.

Ticketmaster Resale er foreløpig tilgjengelig på følgende arrangementer:

 • KA2 på USF Verftet i Bergen 11. og 12. november
 • Ramón på Kulturhuset i Bergen 18. november
 • Kamelen på Røkeriet USF, USF Verftet i Bergen 19. november
 • The Script på Sentrum Scene i Oslo 3. november
 • Alter Bridge på Sentrum Scene i Oslo 5. november
 • Central Cee på Rockefeller i Oslo 16. november
 • Little Simz på Rockefeller i Oslo 18. desember
 • Pixies på Sentrum Scene i Oslo 22. februar 2023
 • 12 gode råd på Brygga Kultursal i Halden 29. oktober
 • Kristian Valen på Brygga Kultursal i Halden 12. november
 • Kevin Vågenes på Brygga Kultursal i Halden 23. november

Ticketmaster Resale vil bli tilgjengelig på flere arrangementer fra 21. oktober.

Ønsker du å aktivere Resale på ditt arrangement? Ta kontakt med [email protected]

For mer informasjon, vennligst kontakt:
Marisanna Steen Danielsson
Senior Director Marketing, Ticketmaster
(+47) 405 53 043 / [email protected]