Skrevet av: Erik Egenes, Head of Press & International Program i by:Larm

Endelig nærmer vi oss by:Larm igjen etter halvannet års ventetid. Vi var den siste festivalen før nedstengingen, og det kan nå se ut som vi akkurat rekker å bli den første festivalen etter gjenåpningen. 

Men selv om timing har mye å si, er det først og fremst et bra program som selger billetter, og det har vi fått til i år på tross av pandemien. Nærmere 100 norske og internasjonale artister skal gjeste Oslos beste scener gjennom disse tre dagene, og by:Larm-gjester kan selvfølgelig stole på at vi også i år byr på det første skuet med morgendagens store snakkiser. Vi har i år jobbet ennå hardere for å presentere nytt, ungt talent i alle ledd – både på scenen og bak kulissene. Det tror vi blir ennå viktigere i årene som kommer, nå som musikkbransjen skal reise seg igjen og se framover.

Erik Egenes, Head of Press & International Program i by:Larm.

Eriks anbefaling

Før konsertene sparkes i gang på torsdag og fredag, får musikkbransjen mesket seg i ny kunnskap og inspirasjon gjennom 40 sesjoner på by:Larms konferanseprogram. Panelister og foredragsholdere skal dykke dypt i pengestrømmer, musikkbøker og nettsideløsninger. Journalister som Jude Rogers og Stephanie Phillips skal trekke de lange linjene, mens The State Of-panelene gjør opp status. Og ikke minst – det er jo tross alt en festival – skal vi få servert røverhistorier og livsvisdom i rikt monn fra legender som Karin Bakås og Primal Scream-vokalist Bobby Gillespie.

De to sistnevnte er nok personlige favoritter fra konferanseprogrammet, i tillegg til sesjonen med det britiske kollektivet Ladies Music Pub. Av konsertene gleder jeg meg til å bli nærmere kjent med artister som Erika de Casier, Yard Act, fijitrip, Nagirčalmmiid og Dragongirl – men mest av alt gleder jeg meg til å kjenne hvordan den umiskjennelige by:Larm-energien og den ekstatiske musikkgleden nok en gang tar over Oslo.